17075---239.jpg
Duurzaam ondernemen

Duurzame prestaties voor een marktconforme prijs

Zijderlaan houdt zich al jaren bezig met duurzaam ondernemen. Wij optimaliseren onze organisatie door duurzame en tegelijkertijd kostenbesparende maatregelen te nemen. We besteden voortdurend aandacht aan het monitoren en reduceren van onze CO2-uitstoot.

Lean & Green Award 2011

In 2015 hebben wij een CO2-reductie van 24% gerealiseerd. Hiermee hebben wij de doelstelling om in een tijdvak van 5 jaar de CO2-uitstoot met 20% te verlagen ruim behaald. Dit was onder andere mogelijk door de bouw van een nieuw, BREEAM-gecertificeerd distributiecentrum, het reduceren van lege kilometers en de cursus “Het Nieuwe Rijden” voor alle chauffeurs.

CO2-reductie gebaseerd op de CO2 Prestatieladder

Nieuw duurzaamheidstraject voor Zijderlaan in de periode 2016-2020. In 2020 hebben wij als doel de CO2-uitstoot te verlagen met 4% op het brandstofverbruik van bedrijfswagen, 5% op het gasverbruik en 100% op het elektraverbruik van de kantoren. Deze reductie willen we realiseren door onder andere te blijven focussen op het rijgedrag en de bewustwording van de medewerkers, het inkopen van groene stroom en andere energiezuinige maatregelen als LED-verlichting en optimalisatie van klimaatinstallaties.

Wil je meer weten over ons duurzaamheidsbeleid? Klik hier voor een uitgebreid artikel

Klantgericht, flexibel en proactief

Zijderlaan richt zich op de nieuwste ontwikkelingen en kansen in de markt, óók om haar klanten daarvan te laten profiteren. Deze inzet wordt als zeer waardevol beschouwd en resulteert in duurzame partnerships.
Door gericht mee te denken met klanten en partners en oplossingen ‘out of the box’ aan te bieden, biedt Zijderlaan transparante logistieke dienstverlening op maat aan. Inventarisatie van individuele wensen zorgt voor efficiency verbeteringen in de totale uitvoering.

Klantgericht Duynie
Stubbe

Duurzame partnerships

In samenwerking met onze logistieke partner Stubbe, verzorgen wij al jarenlang transport- (zeecontainers en tautliners) en distributie activiteiten voor een gezamenlijke opdrachtgever. In DC Stolwijk worden vloeibare stoffen via volautomatische afvullijnen in verschillende verpakkingseenheden afgevuld in zowel drums als ibc’s. Ons eigen Warehouse Management System voorziet hierbij in real time traceability voor de klant.

Voor Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) in Puttershoek is een volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd hoogbouwmagazijn voor verpakte suikerproducten gerealiseerd. Het hoogbouwmagazijn is voorzien van allerlei innovatieve automatiseringstoepassingen en biedt ruimte aan zo'n 17.500 pallets.

Lees hier meer over dit DC.