zijderlaan 80 jaar
over zijderlaan

Ook bouwwerkzaamheden DC Puttershoek 'Voortdurend in beweging'

December 2013

De contouren van het distributiecentrum zijn inmiddels duidelijk zichtbaar. In korte tijd, slechts 8 weken, groeide het nieuwe DC van helemaal niks tot het casco van een distributiecentrum met een inhoud van bijna 100.000 m3.

Nieuwbouw PSS 22 november 2013 18 Nieuwbouw PSS 10 december 2013 28 Nieuwbouw PSS 10 december 2013 8

 

Voor meer foto's, tekst en uitleg omtrent de huidige status van de bouwwerkzaamheden kan onderstaande Kristalflits* geraadpleegd worden.

Uitgave november Kristalflits 8

* De Kristalflits is een onregelmatig verschijnend schrijven dat op initiatief van een oud medewerker van de Suikerfabriek Puttershoek wordt samengesteld.

 

Toegevoegde waarde Agrigyps

Artikel Nieuwe Oogst ‘Gips is pH-neutraal en verbetert de bodemstructuur’

November 2013

Naast de aanvoer van calcium zorgt gips met name op zwaardere gronden voor structuurverbetering. In Nederland is handelsonderneming Zijderlaan in Stolwijk leverancier van de gipsmeststof Agrigyps. ‘We zijn bekend met de handel en logistiek in de meststoffenbranche. Daarom was het voor ons relatief gemakkelijk om te starten met een aanvullend product’, aldus Boom. ‘Agrigyps heeft volgens ons duidelijk een toegevoegde waarde. Voordeel is de positieve invloed op de bodemkwaliteit en de pH-neutrale werking ten opzichte van veel andere calciummeststoffen.’

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Zijderlaan kiest voor automatisch magazijn van Egemin

November 2013

Egemin Automation, gespecialiseerd in automatiseringsprojecten, bouwt voor Zijderlaan een suikermagazijn voor automatische opslag op het terrein van Suiker Unie Puttershoek. Een conveyorinstallatie zal het magazijn verbinden met de fabriek van Suiker Unie. Voor de uitwerking van het project werkte logistiek dienstverlener Zijderlaan samen met Egemin Automation. Egemin staat in voor het ontwerp van de installatie, Zijderlaan voor het beheer ervan. De implementatie zal in totaal elf maanden in beslag nemen.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Intensieve en langdurige samenwerkingen staan bij Zijderlaan centraal

Oktober 2013

In editie nr.7 geven de Suiker Unie en De Vries en Verburg hun visie op de, inmiddels jarenlange, samenwerking met Zijderlaan. Daarnaast wordt o.a. teruggekeken op een succesvolle graancampagne, de huidige bietencampagne en de realisatie van ons gemoderniseerde DC Stolwijk en nieuwe facilitaire ruimte. 

Geïnteresseerd in de activiteiten, diensten en ontwikkelingen binnen Zijderlaan? Dan verwijzen wij u graag naar onze meest recente nieuwsbrief.

Zijderlaan vervoert ruim 15 procent van Nederlandse suikerbieten tijdens bietencampagne

Artikel Nieuwe Oogst, 'Zo’n 450 volle vrachten bieten per dag'

Oktober 2013

Transportonderneming Zijderlaan vervoert tijdens de bietencampagne per dag ongeveer 450 vrachten met suikerbieten naar de fabrieken van Suiker Unie. De planners Kees Molendijk en Ruud Vermeulen sturen tijdens de bietencampagne alle ritten aan van de chauffeurs die bieten laden en afleveren en eventueel perspulp weer mee terugnemen van de suikerfabrieken.

Klik hier om het volledige artikel over de bietencampagne te lezen.

 

Voortgang bouwwerkzaamheden DC Puttershoek 

Oktober 2013

Zoals in het artikel hieronder al werd vermeld, verdween de eerste paal voor het nieuwe distributiecentrum in juli 2013 in de Hoekschewaardse klei. De bouwwerkzaamheden zijn zo'n 3 maanden aan de gang en de eerste contouren van het DC beginnen duidelijk zichtbaar te worden. De fundering is inmiddels grotendeels gereed. In oktober zal er worden gestart met de staalconstructie.Nieuwbouw PSS 11 september 2013 web artikel oktober

Voor meer foto's, tekst en uitleg omtrent de huidige status van de bouwwerkzaamheden kunnen onderstaande Kristalflitsen* geraadpleegd worden.

* De Kristalflits is een onregelmatig verschijnend schrijven dat op initiatief van een oud medewerker van de Suikerfabriek Puttershoek wordt samengesteld. 

1e Paal DC Puttershoek een feit

Juli 2013

Woensdag 24 juli rond 10:45 uur verdween de eerste betonpaal voor het nieuwe DC Puttershoek
in de Hoekschewaardse klei.

value added logistics

value added logistics

Ondertekening contract bouw DC Puttershoek

Juni 2013

Dinsdag 18 juni 2013 is het contract getekend voor de realisatie van een nieuw DC in Puttershoek. 
Suiker Unie en Zijderlaan zetten hiermee hun lange termijn relatie voort.Ondertekeningcontract DC Puttershoek

Door de gecombineerde operaties (Puttershoek, Oudenbosch en Steenbergen) te centraliseren in één DC zullen diverse processen nog beter kunnen worden geoptimaliseerd. Daarnaast zal er in de toekomst nog beter kunnen worden gestuurd op kostenefficiente totaaloplossingen.
Naar verwachtiging zal er in het derde kwartaal van 2013 worden gestart
met de bouw. Vooralsnog staat de oplevering gepland voor mei 2014.

                                                                                                                        
                                                                                                                                 Vlnr. Wim Zijderlaan, Albert Markusse

Dubbel voordeel van opslag in slurf

Artikel 'Plattelands Post' - 'In conservering valt nog veel te halen'

April 2013

In 'Plattelands Post' (nr.4 - jaargang 43) werd aandacht besteed aan een nieuwe manier van opslag van (ruw)voeders voor veehouders.
Melkveehouder Sjoerd de Witte voert zijn koeien kuil, mais en bierborstel. Aangezien voer duur is, is de manier van opslag dan ook uitermate belangrijk. Sjoerd de Witte liet zijn bierborstel opslaan in een slurf. Dat beviel hem zo goed dat de nieuwe slurfauto van Beuker inmiddels een silobag mais op zijn erf heeft gelegd. "Het levert mij dubbel voordeel: weinig verliezen en veel arbeidsgemak."

Klik hier om het artikel 'In conservering valt nog veel te halen' te lezen.

Oplevering hoogbouwmagazijn Zijderlaan

Uitbreiding distributiecentrum Stolwijk biedt optimalisatie door specialisatie

April 2013

De uitbreiding heeft er toe geleidt dat de reeds bestaande opslaghallen
met elkaar worden verbonden en de opslagcapaciteit met 5.000 pallets
toeneemt. kastenoplegger juli 2013 063

Door het onderling verbinden van de hallen zijn de productieprocessen
nog meer geoptimaliseerd en zijn de kwaliteit en veiligheid van de processen en goederenstroom gewaarborgd. Zijderlaan wil zich tevens certificeren met de AEO status/ C-TPAT, waardoor onze operaties ook voldoen aan de internationale veiligheidsmaatregelen.

Door de uitbreiding van ons DC in Stolwijk kunnen wij opdrachtgevers
een nog breder scala aan logistieke diensten bieden, waarbij de wensen en eisen van de klanten uiteraard centraal blijven staan.

Zijderlaan neemt Van de Lagemaat Transport over

April 2013

Per 1 april 2013 heeft Zijderlaan Van de Lagemaat Transport overgenomen. Zowel Van de Lagemaat als Zijderlaan zijn bekende spelers in de agrarische markt, waarbij de verschillende campagnes (pootaardappelen/kunstmest, graan en bieten) elkaar gedurende het jaar goed aanvullen. Pieter van de Lagemaat zal de transportactiviteiten van Van de Lagemaat centraal vanuit Stolwijk gaan organiseren en aanspreekpunt blijven voor de huidige klanten en chauffeurs.

Zijderlaan - In die eigenen Stärken investieren

Artikel in het economisch rapport over regio Rotterdam (bijlage van het Duitse zakenmagazine Wirtschafts-Nachrichten).

Maart 2013

Zijderlaan ist AEO-zertifiziert (Authorized Economic Operator)/ C-TPAT, wodurch Zollabfertigungen schnell und unkompliziert von Zijderlaan durchgeführt werden können. Die Investitionen in optimierte Lagerbedingungen mit einem auf die Firma zugeschnittenen Warehouse Management System kennzeichnen die Strategie der Transport- und Logistikfirma für die kommenden Jahre: Zusätzliche Dienstleistungen und die vollständige Betreuung der gesamten Logistikkette rücken noch mehr in den Vordergrund. „Der Trend geht dahin, dass unsere gegenwärtigen und potenzielle
Kunden sich stärker auf ihre Kernaktivitäten konzentrieren wollen“, betont Zijderlaan. „Wir machen das möglich.“ Die Zusammenstellung bestimmter Verpackungsserien, das vollautomatische Abfüllen flüssiger Stoffe direkt aus Tankaufliegern, die Umlagerung der Ware und die Etikettierung sind Beispiele dafür.

Klicken Sie hier, um den gesamten Artikel 'In die eigenen Stärken investieren' zu lesen.

 

Plezier in het werk met Zijderlaan

Artikel 'Kaarslicht - Croda Nederland BV 'Onze Partners'

Maart 2013

In Kaarslicht (nr.65 - maart 2013) werd aandacht besteed aan de jarenlange plezierige samenwerking tussen Croda en Zijderlaan.
"Wij zijn in de jaren '90 begonnen met de opslag van grondstoffen, jaren later breidden we uit met de taplijn van Stubbe, de 'vloeibare' vervoerder. Zodoende kunnen we nu echt een totaalpakket bieden. Stubbe rijdt met tankwagens, wij doen de warehousing."

Klik hier om het artikel 'Onze Partners - Plezier in het werk met Zijderlaan' te lezen.

Zijderlaan BV Stolwijk            Nijverheidsweg 10            2821 AT Stolwijk            Tel. +31 (0)182 34 6600            Route

informatie

Informatie aanvraag

Wilt u weten wat Zijderlaan voor u kan betekenen?
Vraag vrijblijvend informatie aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

powered ByGiro.com

Contact button

Algemene contactgegevens

Bezoekadres Zijderlaan bv
Nijverheidsweg 10
2821 AT  Stolwijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel:  0031(0)182 346600
Fax: 0031(0)182 346610

 

Postadres Zijderlaan bv
Postbus 2
2820 AA  Stolwijk

     

powered ByGiro.com

Login

Login

Zijderlaan stelt klanten via haar klantenlogin in staat om zowel actuele als historische
voorraadgegevens online raad te plegen. 

Klantenlogin

Medewerkerslogin

powered ByGiro.com