zijderlaan 80 jaar
over zijderlaan

Werken bij Zijderlaan

Een professioneel en zelfstandig opererend familiebedrijf

Binnen de Benelux heeft Zijderlaan zich ontwikkeld tot een professionele speler in de transport- en logistieke dienstverlening. Wij zijn een familiebedrijf, bedreven, zelfstandig opererend, innovatief en trots op wat we dagelijks samen voor elkaar weten te krijgen. Onze medewerkers hebben plezier in hun werk, zijn goed opgeleid en staan met beide benen op de grond. 
De kernwaarden Veiligheid, kwaliteit, ketenregie, duurzaamheid en milieu staan bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers worden vanuit deze visie dan ook met regelmaat opgeleid en/of bijgeschoold volgens de laatste wetgevingen. Onze ideale kandidaten kunnen zich dan ook prima vinden in deze kernwaarden. Korte, directe lijnen en een open werksfeer hebben geresulteerd in een prettige werkomgeving. Inmiddels werken er dan ook zo'n 255 professionele en gedreven werknemers bij Zijderlaan. Om de kwaliteit van onze dienstverlening en reputatie te behouden verwachten wij eenzelfde positieve en gedreven instelling van de mensen die bij ons willen komen werken. 

Ben jij klaar voor een ambitieuze uitdaging binnen de dynamische wereld van transport en logistiek? Dan is deze functie als logistiek tussenpersoon binnen ons planningsteam echt iets voor jou!

Vacature Assistent Transportplanner, afdeling losgestort

Om onze toekomstplannen te realiseren zijn wij op zoek naar een assistent transportplanner die klaar is voor een ambitieuze uitdaging!

Welke logistieke alleskunner zoeken wij?

De planning bij Zijderlaan is voortdurend in beweging en vraagt om een zeer hoge mate van stressbestendigheid en flexibiliteit. Samen met je collega’s ben je dagelijks verantwoordelijk voor de meest optimale belading en ritplanning van onze afdeling losgestort. Je ondersteunt de andere planners door veelvuldig klant- en chauffeurscontact te zoeken en blijft continue bezig om het transport en de bijbehorende documentstromen op de meest efficiënte manier te administreren. Korte lijnen, voortdurende vastlegging en afstemming zorgt ervoor dat jij dé logistieke tussenpersoon wordt van onze afdeling. De behoeftes van de klant en een juiste uitvoering door de chauffeurs weet jij hierbij perfect op elkaar aan te sluiten. Kortom een veelzijdige en uitdagende functie met veel verantwoordelijkheden!

Welke kwaliteiten verwachten wij van jou?

 • Uitstekende communicatieve & commerciële vaardigheden.
 • Een enthousiaste teamplayer die gedreven, secuur, klant-, oplossings- en resultaatgericht is 
 • Je steekt graag je handen uit de mouwen en blijft de juiste prioriteiten stellen onder tijdsdruk
 • Als je enige affiniteit met de agrarische sector hebt is dat zeker een pré
 • Je beschikt over minimaal MBO+ werk- en denkniveau
 • Computers en geavanceerde planningssystemen zijn voor jou geen uitdaging
 • Een gedreven en gemotiveerde collega die alle facetten rondom de planning waarneemt en oppakt

Wat mag je van ons verwachten?

Wij doen ons best doorgroeimogelijkheden voor onze medewerkers te creëren, zodat zij het beste uit zichzelf weten te halen. Je krijgt een verantwoordelijke functie bij een professionele logistieke dienstverlener. We bieden marktconforme arbeidsvoorwaarden en stimuleren persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleidingen en trainingen.

Ben jij de logistieke duizendpoot die mensen en systemen weet te verbinden?

En klaar voor een ambitieuze uitdaging? Dan hebben wij voor jou een hele mooie functie in ons losgestort planningsteam. Je motivatiebrief met CV zien wij graag voor vrijdag 15 juni 2018 tegemoet.
Reageren kan via ons sollicitatieformulier. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevr. S. Zijderlaan op tel. nr. 0182-346600.


Ben jij als IT-professional op zoek naar uitdagingen en complexe projecten?
En weet jij hoe je medewerkers en systemen op de juiste wijze kunt verbinden? Dan hebben wij dé juiste vacature voor jou!

Wegens voortzettende groei van onze IT-activiteiten zijn wij namelijk per direct op zoek naar een:

Functioneel applicatie beheerder

Naar wie zijn wij op zoek?

Een Functioneel applicatiebeheerder met ruime ervaring op het gebied van logistieke processen, TMS/WMS. Je ondersteunt niet alleen onze medewerkers bij diverse IT-vraagstukken maar ook onze klanten kunnen op jouw expertise rekenen!

Waar hou je je zoal mee bezig?

 • Continu verbeteren en optimaliseren van de werkprocessen van het betreffende bedrijfsonderdeel door het doen van wijzigings-/verbetervoorstellen.
 • Be- en afhandelen van gebruikersvragen en -wensen.
 • Het bieden van gerichte werkplekondersteuning zodat de dagelijkse operaties kunnen blijven draaien
 • Documenteren van de werking van applicaties en systemen.
 • Opstellen van gebruikershandleidingen en instructies en het organiseren van informatiesessies.
 • Coördineren, plannen, uitvoeren en testen van applicatieonderhoud/updates en upgrades.
 • Key-users adviseren over en begeleiden bij de uitvoering van (nieuwe) functionaliteiten.
 • Mede uitvoering geven aan ICT-werkzaamheden ten behoeve van Zijderlaan.
 • Bijhouden van nieuwe applicatiemogelijkheden en ontwikkelingen.

Welke kennis dien je mee te brengen?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring in de functie van applicatiebeheerder in de transport en logistiek branche
 • Kennis van database en rapportagesystemen
 • Kan problemen snel analyseren, ziet verbanden en komt tot oplossingen, onderscheidt hoofd en bijzaken.
 • Communiceert zowel in woord als geschrift op heldere wijze.

Wat hebben wij je te bieden?

 • Een verantwoordelijke en afwisselende fulltimebaan waarbij je je ICT-kennis kunt verbreden en verder kunt ontwikkelen.
 • Een prettige werkomgeving met gemotiveerde collega’s
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Heb jij het?

Passie voor de juiste aansluiting van applicaties en systemen op onze bedrijfsbehoeften? En je wil graag deel uitmaken van een enthousiast en groeiend team waarbij kennisdeling voorop staat? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op! Jouw motivatiebrief met CV ontvangen wij graag voor vrijdag 15 juni 2018 tegemoet. Reageren kan via ons sollicitatieformulier www.zijderlaan.nl/sollicitatieformulier
Voor vragen kunt u contact opnemen met mevr. S. Zijderlaan op tel. nr. 0182-346600.

 

Vacature DC Zijderlaan - Steenbergen

Vanwege een voortzettende groei van onze DC-activiteiten in Steenbergen zijn wij op zoek naar een:

Logistiek medewerker, met CE-rijbewijs

Als logistiek medewerker hou je je dagelijks bezig met het correct en zelfstandig laden en lossen van diverse in- en uitgaande goederen. Je controleert de goederen en plaatst deze vervolgens met de heftruck op de juiste locatie in het DC. Vanwege shuttle werkzaamheden van ons DC naar een nabijgelegen fabriek (afstand 1 km) dien je in het bezit te zijn van een geldig CE-rijbewijs. Kortom, een veelzijdige functie in een dynamische omgeving.

Wij zijn op zoek naar een logistiek talent!

• Iemand met logistieke ervaring die graag zijn handen uit de mouwen steekt!
• Een enthousiaste teamplayer die gedreven, klant-, oplossings- en resultaatgericht is
• Een accurate en flexibele houding en geen 8-17 mentaliteit heeft
• In het bezit is van een geldig CE-rijbewijs (code 95) en heftruck certificaat
• Over PC-vaardigheden beschikt (WMS kennis is een pré)

Wat hebben wij je te bieden?

• Een verantwoordelijke en afwisselende fulltimebaan waar je je kennis van de logistiek kunt verbreden en jezelf kunt ontwikkelen
• Een prettige werkomgeving met gemotiveerde collega’s
• Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (beloning conform cao beroepsgoederenvervoer)

Herken jij je in deze baan?

En ben jij helemaal op je plaats in de logistiek? Dan zien wij jouw motivatiebrief met CV graag voor vrijdag 20 april 2018 tegemoet. Reageren kan via ons sollicitatieformulier www.zijderlaan.nl/sollicitatieformulier. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevr. S. Zijderlaan op tel. nr. 0182-346600.

Open sollicitaties 

Zijn welkom! 
We zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste, open sollicitaties. Als u ons sollicitatieformulier invult, wordt er contact met u opgenomen. Mocht er vervolgens een geschikte vacature vrijkomen zullen de mogelijkheden met u worden besproken.

Op zoek naar een Leerwerktraject of stageplaats?

Zijderlaan is 'Erkend Leerbedrijf Transport en Logistiek' en biedt jonge professionals graag de kans om zich (verder) te ontwikkelen binnen de branche. Uiteraard onder deskundige begeleiding.
Ben jij op zoek naar een passende werkomgeving voor jouw leerwerktraject? Informeer ook dan eens naar de mogelijkheden die Zijderlaan je kan bieden.  

Afstudeeropdracht of net afgestudeerd?

Heb je een Transport of Logistieke achtergrond op minimaal HBO niveau? En ben je geïnteresseerd in een uitdagende en afwisselende baan in de transportsector? Neem dan telefonisch contact met ons op (0182-34 6600) en bespreek de mogelijkheden! Gemotiveerde HBO/WO studenten die één of meerdere projecten willen onderzoeken, uitwerken en/of implementeren zijn welkom om over hun afstudeeropdracht te komen praten. Hierbij kan gedacht worden aan de optimalisatie van de distributiecentra of het in kaart brengen van internationale transport- en warehousingkansen. Uiteraard staan wij open voor eigen ideeën m.b.t. het opstellen van een passende afstudeeropdracht.

Stagiaire(s) en/of afstudeerders dienen:

 • Gemotiveerde 3e of 4e jaars studenten te zijn met een logistieke opleiding
 • Analytisch inzicht te hebben
 • Communicatief vaardig in zowel de Nederlandse en Engelse (Duits en/of Frans is een pré) taal (in zowel woord als in geschrift) te zijn
 • Uitstekende kennis en ervaring met MS Office te hebben
 • Kennis en ervaring met een WMS is gezien de aard van de opdrachten een pré

 

 

Zijderlaan BV Stolwijk            Nijverheidsweg 10            2821 AT Stolwijk            Tel. +31 (0)182 34 6600            Route

informatie

Informatie aanvraag

Wilt u weten wat Zijderlaan voor u kan betekenen?
Vraag vrijblijvend informatie aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

powered ByGiro.com

Contact button

Algemene contactgegevens

Bezoekadres Zijderlaan bv
Nijverheidsweg 10
2821 AT  Stolwijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel:  0031(0)182 346600
Fax: 0031(0)182 346610

 

Postadres Zijderlaan bv
Postbus 2
2820 AA  Stolwijk

     

powered ByGiro.com

Login

Login

Zijderlaan stelt klanten via haar klantenlogin in staat om zowel actuele als historische
voorraadgegevens online raad te plegen. 

Klantenlogin

Medewerkerslogin

powered ByGiro.com