Bericht medewerkers over coronavirus

30-03-2020

Wij ontvangen dagelijks berichten van klanten, leveranciers en collegavervoerders over voorzorgsmaatregelen die zij treffen met betrekking tot het coronavirus. Het komt voor dat je temperatuur gemeten wordt bij de poort (via je voorhoofd) en dat er gerichte vragen worden gesteld, voordat je toegang krijgt. Wij vragen je hieraan mee te werken.

Vermijd nauw contact, dus ook met collega-chauffeurs, collega's van kantoor, de garage en logistiek. Zoek alleen persoonlijk contact indien strikt noodzakelijk en houd gepaste afstand (minimaal 1,5 meter!).

Als je zelf besmet bent met het coronavirus, een familielid of huisgenoot besmet is of symptomen ervaart van griep, informeer z.s.m. je leidinggevende. Deze geeft je ziekmelding vervolgens door aan HR.

Probeer de kans op besmetting te beperken door de maatregelen in onderstaande afbeelding op te volgen.

Afbeelding maatregelen coronavisrus

Informatie van het RIVM - UPDATE

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS-CoV-2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken.

Symptomen
Mensen met het nieuwe coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten of kortademigheid.

Maatregelen
De belangrijkste maatregelen die jullie kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Wanneer bellen met je huisarts?
Als je koorts hebt (meer dan 38⁰ Celcius) en hoest of moeilijk ademt dan moet je bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38⁰ Celcius?
Dit zijn milde klachten. Houd afstand tot andere mensen en zorg op die manier dat je anderen niet besmet. Twijfel je? Neem dan telefonisch contact op met je huisarts en vraag om advies.

Wat doet Zijderlaan?

Hygiëne is dus van groot belang om besmetting tegen te gaan en verdere verspreiding te voorkomen. Desinfecterende handgel is niet in grote hoeveelheden verkrijgbaar. Daarnaast zijn de meningen verdeeld over het gebruik ervan, omdat ook goede bacteriën worden gedood. Wij adviseren je om zelf hygiënemaatregelen te nemen voor in de vrachtwagen, bijvoorbeeld met een zeeppompje + jerrycan water, (vochtige) lotiondoekjes voor baby's (ook handig om het stuur etc. mee schoon te maken) of, indien gewenst, desinfecterende gel.

De werkzaamheden kunnen gewoon doorgaan. Werk mee aan de maatregelen die klanten op de sites treffen, zoals het meten van je temperatuur en het invullen van vragenlijsten.

Kortom, let in deze tijd extra goed op de genoemde maatregelen (afstand houden, geen handen schudden, handen regelmatig wassen, in je elleboog hoesten/niezen en papieren (wegwerp)zakdoekjes gebruiken)!

Klik hier voor meer informatie over wanneer en hoe je je handen moet wassen.

Actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19) vind je hier op de website van RIVM, evenals de algemene informatie en vragen & antwoorden.