Zdrln_Warehousing_Slide_1.jpg
DC Puttershoek

Centralisatie zorgt voor meer capaciteit, duurzaamheid en kostenbesparing

Logistiek dienstverlener Zijderlaan beheert op het terrein van Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) in Puttershoek de volledige logistieke keten voor Cosun Beet Company. Het oude suikermagazijn bood met zo’n 5.000 pallets niet de nodige ruimte voor groei. Externe manuele opslaglocaties zorgden voor extra kosten. Zijderlaan presenteerde een innovatief hoogbouwmagazijnconcept aan Cosun Beet Company, met als belangrijkste resultaten: forse uitbreiding van de opslagcapaciteit, lagere kosten en duurzamere en efficiëntere operaties.

Computergestuurde palletkranen

Met een oppervlakte van 6.500 m2 biedt DC Zijderlaan in Puttershoek nu ruimte aan zo’n 17.500 pallets. Het hoogbouwmagazijn, verbonden met de specialiteitenfabriek waar o.a. consumentensuiker wordt verpakt, kan een grote diversiteit aan suikerproducten op- en overslaan. De producten worden via geautomatiseerde conveyortechniek 24 uur per dag van de productie naar de opslag getransporteerd. Drie computergestuurde palletkranen zorgen er vervolgens voor dat producten in het hoogbouwmagazijn worden opgeslagen en weer uitgeslagen op het moment dat een klantorder ingevoerd wordt. De producten worden op de juiste uitvoerbanen in de expeditieruimte klaargezet voor transport.

Via Value Added Logisitics kunnen pallets klantspecifiek samengesteld worden. Voorbeelden van de VAL-activiteiten zijn kantelen (voor het wisselen van de pallet), eigen stickers en wikkelen/sealen. Zo zijn maatwerk leveringen gegarandeerd.

DC Puttershoek palletkraan
DC Puttershoek contentrij2 tn

Kernpunten warehousing Puttershoek

  • 17.500 pallets
  • Geautomatiseerd en gemechaniseerd hoogbouwmagazijn
  • Value Added Logistics
  • Klimaatbeheersing
  • Skal