zijderlaan-voortdurend-in-beweging-slide-small-1.jpg
Logistiek

Logistiek (4)

donderdag, 08 februari 2024 10:18

Strategische groei in logistiek

Written by

ZIJDERLAAN ZET IN OP DUURZAME GROEI IN LOGISTIEK

Om als organisatie in te kunnen blijven spelen op de groeiende logistieke vraag van onze klanten, investeren wij in de bouw van een geheel nieuw distributiecentrum in Dinteloord. Het DC is ideaal gelegen langs de A4, centraal tussen de havens van Antwerpen, Rotterdam en Moerdijk. Op een kavel van 6 hectare realiseren wij de komende jaren in vier fases een ‘BREEAM Outstanding’ gecertificeerd pand. De bouw van fase 1 gaat in februari 2024 van start.

PUBLIC WAREHOUSE

Met een oppervlakte van 15.000 m2 wordt fase 1 ingericht als public warehouse. Leo Lokker, commercieel en operationeel directeur bij Zijderlaan: “We zien al een aantal jaar dat er meer behoefte is om hogere voorraden aan te houden in Europa en daardoor minder kwetsbaar en minder afhankelijk te worden van just in time leveringen vanuit andere werelddelen. Als logistiek dienstverlener en strategisch partner willen wij voorzien in deze groeiende behoefte aan opslagruimte, van zowel bestaande als nieuwe klanten. Met onze beoogde ‘smalle-gangen-opslag’ waarbij we gebruik gaan maken van man-up trucks, kunnen we in deze eerste fase gemakkelijk ruimte bieden aan 28.750 pallets.”

STRATEGISCHE UITBREIDING

De investering in deze logistieke uitbreiding wordt beschouwd als een unieke kans om de continuïteit van ons familiebedrijf te waarborgen, “Met de ontwikkeling van dit nieuwe distributiecentrum geven we bewust handen en voeten aan het strategische beleid van onze organisatie,”vertelt Sabine Zijderlaan, algemeen directeur. “Focus op groei in logistieke activiteiten, naast het continueren van onze transportactiviteiten, is hierbij één van onze speerpunten. Met de realisatie van dit project kunnen we alle logistieke processen binnen de keten nog specifieker naar wens van de klant organiseren.”

UITZONDERLIJK DUURZAAM

Duurzaamheid en innovatie zijn binnen ons bedrijf ook zeer belangrijke, strategische pijlers. Daarom wordt ons pand op het hoogste BREEAM certificeringsniveau voor duurzaamheid (Outstanding) gebouwd. Hiermee voldoet het pand aan zeer strenge eisen op het gebied van onder andere energie-efficiëntie, watergebruik, materialen, gezondheid en welzijn van gebruikers en ecologie. “Onze ambitie om een zo hoog mogelijk niveau in innovatie en duurzaamheid te behalen zie je terug in ons pand. Verder onderzoeken we de mogelijkheden om een deel van ons wagenpark te elektrificeren en een oplaadplein te realiseren, dat ook toegankelijk is voor derden,” aldus Sabine Zijderlaan.

PASSEND IN HET LANDSCHAP

In het ontwerp hebben we extra aandacht besteed aan de kleurstelling om het pand op een natuurlijke wijze te integreren in het landschap. Hierbij hebben we gekozen voor hoogwaardige en duurzame materialen. De natuurlijke lichtinval, de volumes die lijken te zweven en de herkenbare hoofdingang zijn verder unieke kenmerken van ons pand. Het gehele terrein wordt afgewerkt met diverse groenvoorzieningen, die de biodiversiteit en leefomgeving ten goede komen.

VOLGENDE BOUWFASES: BUILD-TO-SUIT

We maken het mogelijk om fase 2 t/m 4 geheel op maat te ontwikkelen, naar wens van de klant. Door de vergunde hoogtes van 20 tot 30 meter zijn deze bouwfases geschikt voor een volledig geautomatiseerd warehouse inclusief palletkranen. Ons doel is om een totaal warehouseoppervlak van 33.000 m2 met ruimte voor 70.000 pallets te realiseren voor 2040.

De eerste fase van ons distributiecentrum in Dinteloord zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025 operationeel zijn.

Meer informatie vindt u hier:

www.zijderlaan.nl/dc-dinteloord

maandag, 12 juli 2021 14:55

Officieel FSSC 22000 gecertificeerd

Written by

Omdat we ons klantenbestand sterk zien verschuiven naar de foodsector in DC Zijderlaan – Steenbergen (grotendeels food-gerelateerde opslag) en in DC Zijderlaan – Puttershoek (volledig food-gerelateerd), hebben we besloten ons officieel te laten certificeren voor het voedselveiligheidssysteem FSSC 22000. Onlangs hebben we de audits hiervoor succesvol doorlopen, waardoor we het FSSC 22000-certificaat hebben behaald. Wij zijn nu aantoonbaar in staat om de op- en overslag van (on)geconditioneerde levensmiddelen op een voedselveilige manier te verzorgen.

De voedselveiligheidsnorm op basis van het Global Food Safety Initiative (FFSI) is gebaseerd op de algemeen erkende Food Management System-standaard ISO 22000, uitgebreid met een sectorspecifiek basisvoorwaardenprogramma (PRP) en aanvullende eisen die door de FSSC zijn opgelegd. De FSSC 22000 richt zich met name op Food Defense en Food Fraud.

Uiteraard werkten we al jaren volgens de HACCP-richtlijnen en konden we ons de afgelopen jaren door verschillende interne en externe audits van onze klanten en auditors verder professionaliseren.
Nu we officieel gecertificeerd zijn, kunnen wij voldoen aan de relevante wet- en regelgeving en eisen van onze opdrachtgevers om zodoende mogelijke voedselveiligheidsrisico’s te borgen.

maandag, 07 september 2020 14:13

Verladen van droge bulk bij Zijderlaan

Written by

September 2020

Vanaf heden bieden wij op onze eigen DC-locaties bulkverladingen aan voor verschillende industrieën. Onze nieuwe bulkwagenvuller, de Dino Bulk Truck Loader, heeft een capaciteit van 45 m³ per uur en is zeer breed inzetbaar. Met deze betrouwbare mobiele verlader pakken wij producten van bigbags, grote zakken of vergelijkbaar om naar bulk voor de volgende branches:

  • Plastics zoals granulaten, kunststof maalgoed, geshredderde PET-flessen en plastic korrels (PE/PP);
  • Chemie zoals talk, aluminium sulfaat en zinkoxide.

Daarbij kunnen wij uw bulkgoederen opslaan of op afroep laden en naar onze locatie vervoeren. Wij helpen u graag met de beste oplossing passend bij uw wensen en behoeften.

Hygiënisch, snel en veilig verladen

De bulkwagenvuller is hygiënisch ontworpen en effectief te reinigen. Daardoor kunnen we eenvoudig en snel schakelen tussen diverse producten (poeders, granulaten, korrels, etc.). Het verladingsproces verloopt zo goed als stofvrij zonder productverlies. Veilig en effectief verladen dus!

Bigbag breker

De inhoud van bigbags kan door verschillende oorzaken verharden. Om het product terug te brengen naar haar oorspronkelijke vorm, hebben we een breek-/zeefmachine ontworpen. Hierdoor wordt uw product altijd in de meest optimale vorm aan uw klanten aangeboden.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partij voor verlading en vervoer van uw bulkgoederen?

Neem contact met ons op

donderdag, 15 augustus 2019 07:49

Op zoek naar ADR-opslag in de Krimpenerwaard?

Written by

15-08-2019

In Stolwijk wil Zijderlaan haar opslagcapaciteit gaan uitbreiden met zo’n 2.500 palletplaatsen. Naast de traditionele opslag zien wij mogelijkheden voor het veilig en verantwoord opslaan van ADR-goederen, klasse 8 en 9. Op dit moment onderzoeken we de bouwtechnische verplichtingen en aanpassingen binnen de DC-locatie. Zodra dit gereed is zetten we het vergunningentraject in gang.

Een opslagfaciliteit voor ADR-goederen beschikt over de modernste veiligheidsmiddelen en voldoet aan de PGS 15-normering volgens de huidige wetgeving.

Heeft u interesse? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Bel 0182-346600 of vul ons contactformulier in. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Transport ADR-goederen

Zijderlaan heeft jarenlang ervaring met het vervoer van ADR-goederen. Het gaat om verpakte chemicaliën die voornamelijk vallen in de klassen 8 en 9. Deze klassen zijn te herkennen aan hun eigen, specifieke ADR gevaar etiketten.
Standaard zijn alle voertuigen van onze stukgoedafdeling uitgerust met een ADR-pakket voor het vervoer van milieugevaarlijke stoffen (uitgezonderd vuurwerk en radioactief materiaal). Onze interne veiligheidsadviseur ziet erop toe dat alle voorschriften worden nageleefd. Ook zijn onze chauffeurs opgeleid om met gevaarlijke stoffen te mogen rijden. Dit zorgt voor flexibiliteit, waardoor we snel kunnen schakelen en uw goederen altijd zo efficiënt mogelijk kunnen leveren.

Met de mogelijkheden van de nieuwe loods kunnen wij ook uw gehele logistieke proces uit handen nemen. Wij denken graag met u mee en bieden oplossingen op maat aan.

Veiligheid staat bij Zijderlaan altijd op de eerste plaats. We besteden continu aandacht aan de borging van de veiligheid van onze medewerkers, medeweggebruikers, de omgeving en het milieu. Mocht u hier meer over willen weten, neem dan gerust contact op met onze interne veiligheidsadviseur Diederik Beuckens via ons algemene telefoonnummer 0182-346600.

ADR etiketten