zijderlaan-voortdurend-in-beweging-slide-small-1.jpg

Strategische groei in logistiek

ZIJDERLAAN ZET IN OP DUURZAME GROEI IN LOGISTIEK

Om als organisatie in te kunnen blijven spelen op de groeiende logistieke vraag van onze klanten, investeren wij in de bouw van een geheel nieuw distributiecentrum in Dinteloord. Het DC is ideaal gelegen langs de A4, centraal tussen de havens van Antwerpen, Rotterdam en Moerdijk. Op een kavel van 6 hectare realiseren wij de komende jaren in vier fases een ‘BREEAM Outstanding’ gecertificeerd pand. De bouw van fase 1 gaat in februari 2024 van start.

PUBLIC WAREHOUSE

Met een oppervlakte van 15.000 m2 wordt fase 1 ingericht als public warehouse. Leo Lokker, commercieel en operationeel directeur bij Zijderlaan: “We zien al een aantal jaar dat er meer behoefte is om hogere voorraden aan te houden in Europa en daardoor minder kwetsbaar en minder afhankelijk te worden van just in time leveringen vanuit andere werelddelen. Als logistiek dienstverlener en strategisch partner willen wij voorzien in deze groeiende behoefte aan opslagruimte, van zowel bestaande als nieuwe klanten. Met onze beoogde ‘smalle-gangen-opslag’ waarbij we gebruik gaan maken van man-up trucks, kunnen we in deze eerste fase gemakkelijk ruimte bieden aan 28.750 pallets.”

STRATEGISCHE UITBREIDING

De investering in deze logistieke uitbreiding wordt beschouwd als een unieke kans om de continuïteit van ons familiebedrijf te waarborgen, “Met de ontwikkeling van dit nieuwe distributiecentrum geven we bewust handen en voeten aan het strategische beleid van onze organisatie,”vertelt Sabine Zijderlaan, algemeen directeur. “Focus op groei in logistieke activiteiten, naast het continueren van onze transportactiviteiten, is hierbij één van onze speerpunten. Met de realisatie van dit project kunnen we alle logistieke processen binnen de keten nog specifieker naar wens van de klant organiseren.”

UITZONDERLIJK DUURZAAM

Duurzaamheid en innovatie zijn binnen ons bedrijf ook zeer belangrijke, strategische pijlers. Daarom wordt ons pand op het hoogste BREEAM certificeringsniveau voor duurzaamheid (Outstanding) gebouwd. Hiermee voldoet het pand aan zeer strenge eisen op het gebied van onder andere energie-efficiëntie, watergebruik, materialen, gezondheid en welzijn van gebruikers en ecologie. “Onze ambitie om een zo hoog mogelijk niveau in innovatie en duurzaamheid te behalen zie je terug in ons pand. Verder onderzoeken we de mogelijkheden om een deel van ons wagenpark te elektrificeren en een oplaadplein te realiseren, dat ook toegankelijk is voor derden,” aldus Sabine Zijderlaan.

PASSEND IN HET LANDSCHAP

In het ontwerp hebben we extra aandacht besteed aan de kleurstelling om het pand op een natuurlijke wijze te integreren in het landschap. Hierbij hebben we gekozen voor hoogwaardige en duurzame materialen. De natuurlijke lichtinval, de volumes die lijken te zweven en de herkenbare hoofdingang zijn verder unieke kenmerken van ons pand. Het gehele terrein wordt afgewerkt met diverse groenvoorzieningen, die de biodiversiteit en leefomgeving ten goede komen.

VOLGENDE BOUWFASES: BUILD-TO-SUIT

We maken het mogelijk om fase 2 t/m 4 geheel op maat te ontwikkelen, naar wens van de klant. Door de vergunde hoogtes van 20 tot 30 meter zijn deze bouwfases geschikt voor een volledig geautomatiseerd warehouse inclusief palletkranen. Ons doel is om een totaal warehouseoppervlak van 33.000 m2 met ruimte voor 70.000 pallets te realiseren voor 2040.

De eerste fase van ons distributiecentrum in Dinteloord zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025 operationeel zijn.

Meer informatie vindt u hier:

www.zijderlaan.nl/dc-dinteloord