Award Meest Innovatieve MKB’er

Zijderlaan is uitgeroepen tot meest innovatieve mkb’er in de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2023! Wij zijn blij met deze mooie erkenning voor onze inspanningen en trots dat we dit met elkaar hebben bereikt. “Onze dank gaat uit naar alle Zijderlaan-medewerkers en opdrachtgevers. Alleen samen kunnen we het verschil maken”, reageert Sabine Zijderlaan.

De ranglijst werd bekend gemaakt op dinsdag 6 juni 2023 in de Prodentfabriek in Amersfoort. Buck Consultants International (BCI Global) en Logistiek.nl hebben de honderd belangrijkste logistiek dienstverleners in Nederland van dit moment gerankt.

Best in class

Met een indexscore van 24,21 staat Zijderlaan op de 54e plek in de lijst. Als enige bedrijf buiten de top-3 zijn wij best in class op maar liefst vijf innovatiethema’s. Dat heeft Zijderlaan de award voor meest innovatieve mkb’er opgeleverd.
In vergelijking met andere logistieke mkb’ers onderscheiden wij ons onder andere op het gebied van duurzaam transport (2e Lean & Green-ster behaald begin 2023) en warehousing. Ook nemen we onze medewerkers integraal mee in een duurzame en sociale manier van werken.

“Het duurzaamheidsthema past goed binnen de cultuur van ons familiebedrijf”, vertelt Sabine Zijderlaan, algemeen directeur. “Wij vinden het belangrijk om in een duurzame toekomst te investeren. Niet alleen voor onze bedrijfsvoering, maar juist voor het behoud van een gezonde en mooie leefomgeving.”
Sabine vervolgt: “We bereiken de mooie duurzaamheidsresultaten nooit alleen. Organisatie breed besteden we hier continu aandacht aan. Van het voetje van de chauffeur tot aan de inkoop van nieuwe voertuigen met zuinige motoren. Ook bij onze opdrachtgevers brengen we de duurzaamheidsdiscussie steeds onder de aandacht. Het reduceren van CO2-uitstoot is op veel verschillende manieren te realiseren, als je er samen maar voor open staat en bereid bent om te investeren. Dat kan financieel door bijvoorbeeld een meerprijs voor HVO te betalen, via onderzoek naar optimalisatiekansen binnen de keten, door te kijken naar diverse transportmodaliteiten of het aantrekken van een duurzaamheidsadviseur.”

Leo Lokker: “Wij willen als vervoerder grote stappen zetten op het gebied van alternatieve brandstoffen en dat promoten we bij onze klanten. Cefetra heeft in 2022 als eerste grote klant de stap durven zetten naar HVO. Wij waarderen het enorm dat zij willen investeren in het reduceren van de CO2-uitstoot. Samen hopen wij, als duurzaamheidsambassadeurs, andere bedrijven te motiveren structurele veranderingen door te voeren in hun organisaties en zo hun CO2-voetafdruk te verbeteren.
De intensivering van onze duurzame samenwerking is heel belangrijk voor de logistieke energietransitie. De keuze voor HVO geeft onze gezamenlijke ambitie om in duurzaamheid te excelleren mooi weer.”

Lees ook dit artikel op onze website: Cefetra en Zijderlaan zetten gezamenlijke duurzame missie voort

Totstandkoming van de Top 100 Logistiek Dienstverleners

Ook dit jaar is niet alleen gekeken naar ‘harde’ indicatoren als omzet, aantal werknemers en aantal vierkante meters warehousing. Bedrijven zijn daarnaast doorgelicht op hun prestatie op zes innovatiethema’s: de mate waarop zij duurzaam transport en duurzame warehousing inzetten, innoveren op het gebied van arbeid en scholing, en in hoeverre zij bezig zijn met smart warehousing, digitalisering en ketenregie. Daarbij is dit jaar ook gekeken naar het aantal vaste en flexibele werknemers en is er nog meer nadruk gelegd op de best in class-bedrijven met vijf sterren bij elk van de zes innovatiethema’s, met een onderverdeling naar grote, middelgrote en kleinere bedrijven. Deze innovaties zijn per thema gescoord door een panel van onafhankelijke experts.

https://www.logistiek.nl/191874/dhl-voert-top-100-ldv-weer-aan-zijderlaan-valt-op-als-mkber

Media